Home follow +



archive



nuffnang



credit.

--Awkward--
Awkwardly handcoded by sekaryoshioka. Picts are from weheartit. All right reserved.


Replay
7 May 2017
0 +

People come and people go. We love the one who stay with us and missed the one who leave us.

Memories will always stay in our mind. We remember it every single day. We laugh. We cry. We smile. We fight. All of that will always stay as a memories. It depends on how we appreciate it.

I'm sorry if I ever hurt your heart. Making fun of you. Talked shit about you. That was all mix emotions. But that doesn't mean I'm completely hate you. I appreciate those who came into my life. You changed my world. Learned new things every single day. It was fun and sad.

Replay all those beautiful memories in my sleep. Because it was meaningful to me. Memories.


Be Strong!
14 September 2016
0 +



Be strong!!!


I'm leaving.
12 August 2016
0 +

Berhenti lah berlakon. Aku dah tau dah. Jangan lah bodoh kan diri tu yer..
Hari demi hari, aku makin benci kat kau. Dah tak boleh nak simpan lagi perasaan ni. Sakit hati. Sakit otak. Penat. Hari hari tengok kau berlakon baik. Hari hari tengok kau  gelak macam tak ada apa apa berlaku. Kalau dah tak suka bagitau. Kalau dah tak nak hargai bagitau. Kalau dah tak anggap aku ni sebagai kawan bagitau. Aku terima jer. Sebab aku pun dah mula tak hargai dan anggap kau sebagai kawan. Maaf dari aku tapi aku dah hilang perasaan hormat kat kau. Aku bukan kawan kau lagi kan. Kau pun mesti penatkan. Hari hari nak kena berlakon baik depan aku. Berlakon. Senyum kat aku. Gelak dengan aku. Tegur aku bagi salam tu semua. Aku tak tahu kenapa kau buat aku macam ni. Apa yang aku dah buat kat kau. Sampai kau berlakon macam tu sekali. Sampai kau buat aku ni macam orang bodoh. Apa yang kau nak sebenarnya. Bagitau aku. Aku dah mula lupakan kau. Satu demi satu. Aku buang kau dari hidup aku. Aku buang kau dari memori aku. Aku cuba lupakan kehadiran dan kewujudan kau. Aku mula benci kau. Aku mula menyampah setiap kali orang sebut nama kau. Aku mula benci tengok muka kau. Kenapa. Jangan buat aku ni macam orang bodoh. Aku tak bodoh. Aku tahu kau dah tak suka aku. Tapi aku masih buat baik kat kau. Sebab apa. Sebab aku pernah gelar kau sebagai kawan aku. Aku tolong kau bila kau susah. Tolong. Tapi sebaliknya. Kau tak pernah tolong aku. Apa lagi ucapan terima kasih. Sayang kan. Aku tak pernah dihargai. Orang tak pernah hargai kewujudan aku. Sebab apa. Sebab orang sekarang hanya menggunakan orang yang macam aku ni untuk kemudahan. Friend for Benefit. Jadi. Aku sekarang akan padam semua memori kau Sebagai kawan aku. Because. I'M LEAVING YOU.


Shah Alam
2 August 2016
4 +

Assalamualaikum guyz!!! Dah lama sangat aku tinggalkan blog ni... Banyak jugak benda best yang tak sempat nak upload kat blog ni.. This year adalah tahun yang paling busy (kut) bagi aku.. *sigh* Sekarang tengah final year for my diploma.. So that's why busy sangat sangat.. Tapi, masih cuba berusaha untuk "hidup". Hahahaha. Since tengah berperang untuk tahun akhir ni or semester akhir ni.. Banyak benda mencabar fizikal and mental aku. Fuhh.. Tahap kesabaran masih kelihatan terkawal lagi.. Tiada tanda tanda yang mencurigakan.. Hahaha..

New semester means new friends.
Semester akhir ni kawan aku semakin bertambah... Alhamdulillah. Walaupun tak ramai and tak berapa rapat tetapi still kenal each other.. That's good right? Aku ni bukan lah jenis cepat buat kawan.. Tapi berusaha jugak lah untuk cuba buat kawan walaupun dah umur 20 tapi still tak pandai nak berkawan. Ibu aku cakap aku ni memilih kawan. Well... Betul jugak apa ibu aku cakap tu.. Aku kadang kadang cerewet jugak.. Itu disebabkan aku ni "low profile and shy" type of person.. So aku lebih suka menyendiri.. Sambil sambil aku menyendiri tu, aku perhatilah manusia manusia yang wujud kat muka bumi ni.. Perhati jer perangai diorang.. Maybe sebab itulah aku memilih nak buat kawan.. Aku lebih selesa dengan kawan yang dah kenal.. Huhuhu.

So! Last Sunday, me and my fashion siblings went to Shah Alam for fabric hunt and buy some art stuff at Seksyen 2, 7 and 16. Penat giler nak gi sana.. Dah lah jammed. Fuhhh. On the way nak gi Shah Alam boleh pulak hujan lebat.. Hahaha.. Nasib badan lah hujan.. Kitorang gi beli art stuff kat Seksyen 2, which is Master Art. Ya Allah!! Aku suka giler tempat tu.. Rasa macam tak nak keluar jer dari kedai tu. Well ni kali pertama aku dapat jejak kaki aku kat kedai art yang besar macam tu.. So for me dia macam syurga dunia untuk orang yang giler seni dan tengah berjinak jinak dalam seni ni.. Hahaha.  Then we went for fabric hunting at Jakel and Gio Fabric sahaja.. Tapi dapat gi Jakel jer.. Sebab nyer, bila kitorang sampai Gio, pekerja tu cakap ada lagi 10 minit jer.. Hahaha.. Mana tak nyer.. Sampai Shah Alam petang.. Memang tak sempat lah citer nyer...

It was a fun and tired day for me.. Tapi aku lagi suka gi fabric hunting naik ktm turun KL sana.. Jalan TAR. My favourite place to go.. So meh aku belanja gambar sikit..








bye.






DIY: Shirt/Blouse
16 November 2015
3 +

Assalamualaikum everybody :) Nampak tak sejak kebelakangan ni asik post pasal menjahit jer.. Hahahhhaahhaha Nampak tak bosan time cuti sem ni.. Sebut pasal cuti.. CUTI NAK HABIS!!! Nooooo Tak bleh nak terima *menangis* Well.. Nah baju aku buat untuk adik aku.. Tak perfect sangat but hasilnya buat aku happy gak lah.. Hohoho *bangga*




DIY: Cute pink dress for girls
13 November 2015
0 +

Assalamualaikum :) And I'm back again! Hahahahahaha More diy for semester break.. Kali ni buat dress untuk anak yang ibu aku jaga.. Comel sangat!!! *muntah pelangi* Guna kain yang sama untuk buat make up bag haritu.. Sebab kain tu beli 4 meter.. Guna 2 meter utk skirt adik.. Selebih nya buat dress ni.. Hahahaha Penjimatan di situ! 





DIY: Makeup Bag
8 November 2015
0 +


Assalamualaikum :) Sudah sekian lama blog ni tak diupdate dengan benda benda berkaitan life aku.. Hahaha agak malas nak menaip sebenarnya.. Tapi hari aku cuba merajin kan diri untuk menaip jugak since dah berniat bertekad nak aktif berblog.. (walaupun niat tu dah lama sebenarnya) huhuhu~  So hari ni.. Aku nak tulis pasal mini project aku yang aku buat beberapa hari yang lepas.. Benda simple jer, just ikut tutorial kat youtube..

Beberapa hari yang lepas, aku duk scroll youtube search pasal diy stuff.. Something simple yang aku boleh buat tanpa guna banyak kain and beli kain baru.. Sebab balance kain aku buatkan skirt untuk adik aku still banyak.. Ada 2 meter lagi.. Aku tepikir why not aku buat something else yang comel and boleh adik aku bawak travel.. Sebab dia ada banyak skincare.. Kesian plak aku tengok dia nak bawak banyak banyak benda tu.. I've decided to make her a makeup bag!!!


Gi beli barang barang untuk jahit makeup bag adik.. Beli zip, interlining fabric.. Pastu terjumpa plak keychain comel ni!!!! Comel sangat! Since me and my lil sis suka Japan, kitorang beli gak loceng ni.. Walaupun mahal.. Sebab terlampau comel!!!

So dalam beberapa jam mengadap mesin jahit aku.. And finally siap.. Comel tak?? Ni kalau aku jual ni.. Perghh boleh kaya aku.. Hahahahahah xD









Youth
6 November 2015
0 +


Youth - DAUGHTER

Shadows settle on the place, that you left.
Our minds are troubled by the emptiness.
Destroy the middle, it's a waste of time.
From the perfect start to the finish line.

And if you're still breathing, you're the lucky ones.
'Cause most of us are heaving through corrupted lungs.
Setting fire to our insides for fun
Collecting names of the lovers that went wrong
The lovers that went wrong.

We are the reckless,
We are the wild youth
Chasing visions of our futures
One day we'll reveal the truth
That one will die before he gets there.

And if you're still bleeding, you're the lucky ones.
'Cause most of our feelings, they are dead and they are gone.
We're setting fire to our insides for fun.
Collecting pictures from a flood that wrecked our home,
It was a flood that wrecked this home.

And you caused it,
And you caused it,
And you caused it

Well I've lost it all, I'm just a silhouette,
A lifeless face that you'll soon forget,
My eyes are damp from the words you left,
Ringing in my head, when you broke my chest.
Ringing in my head, when you broke my chest.

And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
To distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him.

And you caused it,
And you caused it,
And you caused it



The Way Back (ワンオクロック)
28 October 2015
0 +



The Way Back - ONE OK ROCK (ワンオクロック)

Lyrics:taka/John Feldmann
Music:taka/John Feldmann


I am still broken in two parts
There is my mind there is my heart
Nowhere for me to run and hide

You only live to serve yourself
Come crawling back when you need help
After you burn there's no one else

You know the way back
You just crash right into me
But it's not so easy now
Oh way back when

Now that I've seen the other you
How do I know which one is true?
How many faces do you have?

Think that you've got me figured out
All of this time without a doubt
Don't even think that you know me

You know the way back
You just crash right into me
But it's not so easy now
Oh way back
When you only had one face
Saving grace now
You know the way back
(You know the way back)

I am still broken in two parts
There is my mind there is my heart
Nowhere for me to run and hide

You know the way back
You just crash right into me
But it's not so easy now
Oh way back
When you only had one face
Saving grace now
You know the way back
(Way back)
(Way back)
(You know the way back)





Don't Be So Hard On Yourself
25 September 2015
0 +





I came here with a broken heart that no one else could see
I drew a smile on my face to paper over me
The wounds heal and tears dry and cracks they don't show
So don't be so hard on yourself, no

Let's go back to simplicity
I feel like I've been missing me
Was not who I'm supposed to be
I felt this darkness over me
We all get there eventually
I never knew where I belonged
But I was right and you were wrong
Been telling myself all along

Don't be so hard on yourself, no
Learn to forgive, learn to let go
Everyone trips, everyone falls
So don't be so hard on yourself, no
Because I'm just tired of marching on my own
Kind of frail, I feel it in my bones
Oh let my heart, my heart turn into stone
So don't be so hard on yourself, no

I'm standin' on top of the world, right where I wanna be
So how can this dark cloud keep raining over me
But hearts break and hells a place that everyone knows
So don't be so hard on yourself, no

Let's go back to simplicity
I feel like I've been missing me
Was not who I'm supposed to be
I felt this darkness over me
We all get there eventually
I never knew where I belonged
But I was right and you were wrong
Been telling myself all along

Don't be so hard on yourself, no
Learn to forgive, learn to let go
Everyone trips, everyone falls
So don't be so hard on yourself, no
Because I'm just tired of marching on my own
Kind of frail, I feel it in my bones
Oh let my heart, my heart turn into stone
So don't be so hard on yourself, no

Oh, Oh, Oh, I
I learned to wave goodbye
How not to see my life
Through someone else's eyes
It's not an easy road
But now I'm not alone
So I, I won't be so hard on myself no more

Don't be so hard on yourself, no
Learn to forgive, learn to let go
Everyone trips, everyone falls
So don't be so hard on yourself, no
Because I'm just tired of marching on my own
Kind of frail, I feel it in my bones
Oh let my heart, my heart turn into stone
So don't be so hard on yourself, no

Because I'm just tired of marching on my own
Kind of frail, I feel it in my bones
Oh let my heart, my heart turn into stone
So don't be so hard on yourself, no





Road to Ramlee
27 February 2015
0 +

road to ramlee banner fb

In the hustle bustle of modern Kuala Lumpur, 4 friends inspired by their common respect for the late P. Ramlee, are part of a 4-piece musical tribute band.

Hoping to become legends in their own right, they embark together on a journey in search of their own true voice, powered by the Samsung GALAXY Note 4.

A four webisodes short movie, Road to Ramlee is performed by Iedil Putra, Christina Suzanne, Awang Masrin, Bo Amir Iqram and Sean Lee.

For more information, visit www.note4my.com


Road to Ramlee Teaser




Road To Ramlee – Episode 1: Nasib Si Reza (Reza's Fate)




Road To Ramlee – Episode 2: Ragam Ujibakat (Audition Antics)




Road To Ramlee – Episode 3: Manis Manis Masam (Sweet Sweet Sour)




Road To Ramlee – Episode 4: Antara Dua Penyanyi (Between Two Singers)




Road to Ramlee – Seniman (Music Video)






The End!

Older Post