Home follow +



archive



nuffnang



credit.

--Awkward--
Awkwardly handcoded by sekaryoshioka. Picts are from weheartit. All right reserved.


DIY: Makeup Bag
8 November 2015
0 +


Assalamualaikum :) Sudah sekian lama blog ni tak diupdate dengan benda benda berkaitan life aku.. Hahaha agak malas nak menaip sebenarnya.. Tapi hari aku cuba merajin kan diri untuk menaip jugak since dah berniat bertekad nak aktif berblog.. (walaupun niat tu dah lama sebenarnya) huhuhu~  So hari ni.. Aku nak tulis pasal mini project aku yang aku buat beberapa hari yang lepas.. Benda simple jer, just ikut tutorial kat youtube..

Beberapa hari yang lepas, aku duk scroll youtube search pasal diy stuff.. Something simple yang aku boleh buat tanpa guna banyak kain and beli kain baru.. Sebab balance kain aku buatkan skirt untuk adik aku still banyak.. Ada 2 meter lagi.. Aku tepikir why not aku buat something else yang comel and boleh adik aku bawak travel.. Sebab dia ada banyak skincare.. Kesian plak aku tengok dia nak bawak banyak banyak benda tu.. I've decided to make her a makeup bag!!!


Gi beli barang barang untuk jahit makeup bag adik.. Beli zip, interlining fabric.. Pastu terjumpa plak keychain comel ni!!!! Comel sangat! Since me and my lil sis suka Japan, kitorang beli gak loceng ni.. Walaupun mahal.. Sebab terlampau comel!!!

So dalam beberapa jam mengadap mesin jahit aku.. And finally siap.. Comel tak?? Ni kalau aku jual ni.. Perghh boleh kaya aku.. Hahahahahah xD









Please do the rules:
  1. No spamming--no no no!
  2. Don't talk rudely--don't don't don't!
  3. I like nice people--
    if you need meh to follow your blog back--ask it nicely and i'll think about it~

Post a Comment

The End!

Older Post